Els enfarinats

enfari.jpg

A Ibi són interessants les festes de Moros i Cristians i les denominades Festes d’Hivern, estació tan important en la història local ja que en ella s’arreplegava la neu i en ella arriben els Reis Mags a encarregar els joguets que repartiran arreu. Especial esment mereix la festa dels Enfarinats, que es celebra el dia dels Sants Innocents i que consisteix en la presa del poder municipal per un grup de persones que porten la cara empastifada de farina i que són rebutjats pels assaltats amb el llançament de tomaques, verdures i coets; quan els rebels prenen el poder actuen amb gran rigor, austeritat i bon humor; tanquen a la pressó als munícipes i els fan pagar una multa per tornar-los la llibertat. El mateix dia, per la vesprada, es ballen les danses i a la nit es fa el ball del Virrei.

Anuncios

5 comentarios sobre “Els enfarinats

  1. Gracias! A ver cuando te acercas a tierras lucentinas. La foto: Google images o flicker. Desconozco si tiene copyright. Diría que no.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s